• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mézeskalács keksz

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 g Koronás Aranybarna cukor
  • 500 g méz
  • 30 ml víz
  • 500 g rozsliszt
  • 10 g szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 g fahéj
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • fél bio narancs reszelt héja
  • tej a kenészhez

A dekorációhoz:

  • 2 tojásfehérje 
  • 250 g Koronás Porcukor
  • szívószál
  • színes szalagok
  • habzsák
  • két színű fondant

Elkészítés

Olvasszuk fel a barnacukrot, a mézet és a vizet egy edéynben alacsony hőmérsékleten.  A rozslisztet, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a mézeskalács fűszert, valamint a bio narancs héját keverjük jól össze.  Adjuk hozzá a tojássárgákat is, majd lassan dolgozzuk össze a méz-cukor-víz keverékkel. Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.

Csomagoljuk fóliába, és legalább 1 órára tegyük hűtőbe. (Lehetőleg egy éjszakára) Lisztezzük ki a munkafelületet, nyújtsuk ki a tésztát kb.0,5 cm vastagra, és szaggassuk ki a formákat. Egy szívószál segítségével lyukasszuk ki a kekszeket.

Melegítsük elő a sütőt, és helyezzük a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg tejjel a felületüket és a középső rácson kb 12 percig süssük őket 180 fokon (légkeverés mellett ca 150-160 fok).

Két színű fondantból készítsünk rudakat, csavarjuk össze és formázzuk meg őket. Keverjük össze a két tojásfehérjét a porcukorral, majd a mázat öntsük egy habzsákba.

Díszítsük a figurákat cukormázzal, gyöngyökkel és esernyővel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Stollenfalatok

Erdei gyümölcsös-mandulás pite

Fahéjas csiga krémsajtos cukormázzal

Churros-spanyol fánk

Fahéjas-vaníliás töltött briós

Karamellás-túrókrémes csokoládétorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".