• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Diós-nugátos kekszek

Hozzávalók

Kb. 16 kekszhez

  • 150 g hideg vaj
  • 250 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 70 g darált dió
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 tojássárgája

A Nougat-Ganache-hoz:

  • 50 g nugát
  • 50 g csokoládé
  • 100 g tejszín
  • ¼ TL mézeskalácsfűszer keverék
  • ¼ TL spekulatius fűszerkeverék

Elkészítés

A hideg vajat daraboljuk fel és gyúrjuk össze a liszttel, a sütőporral, a fűszerekkel és a cukorral. Gyorsan dolgozzuk bele a darált diót, a vaníliarúd kikapart belsejét, majd a tojássárgáját is. Pihentessük a tésztát legalább egy órán át a hűtőben. A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk ki, és vágjunk ki egyenlő számban kerek, valamint szív belsejű sütikorongokat. A kekszet 175 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A nugát ganache-hoz a tejszínhabot a fűszerekkel egy serpenyőben forrósítsuk fel. Az edényt vegyük le a tűzhelyről, és oldjuk fel benne az apróra vágott csokoládét és a nugátot. Hagyjuk a ganache-t rövid ideig hűlni, majd kenjük rá a kerek kekszekre (ha túl híg a ganache, verjük fel egy picit habverővel), és helyezzük rá a szív belsejű kekszeket. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Almás-diós falatok

Churros-spanyol fánk

Csillaglinzer

Mogyorós aranygaluska meggyszósszal

Lisztmentes muffin

Hot Cross Bun

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".