• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós-nugátos kekszek

Hozzávalók

Kb. 16 kekszhez

  • 150 g hideg vaj
  • 250 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 70 g darált dió
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 tojássárgája

A Nougat-Ganache-hoz:

  • 50 g nugát
  • 50 g csokoládé
  • 100 g tejszín
  • ¼ TL mézeskalácsfűszer keverék
  • ¼ TL spekulatius fűszerkeverék

Elkészítés

A hideg vajat daraboljuk fel és gyúrjuk össze a liszttel, a sütőporral, a fűszerekkel és a cukorral. Gyorsan dolgozzuk bele a darált diót, a vaníliarúd kikapart belsejét, majd a tojássárgáját is. Pihentessük a tésztát legalább egy órán át a hűtőben. A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk ki, és vágjunk ki egyenlő számban kerek, valamint szív belsejű sütikorongokat. A kekszet 175 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A nugát ganache-hoz a tejszínhabot a fűszerekkel egy serpenyőben forrósítsuk fel. Az edényt vegyük le a tűzhelyről, és oldjuk fel benne az apróra vágott csokoládét és a nugátot. Hagyjuk a ganache-t rövid ideig hűlni, majd kenjük rá a kerek kekszekre (ha túl híg a ganache, verjük fel egy picit habverővel), és helyezzük rá a szív belsejű kekszeket. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csíkos kalács

Spekulatius-praliné

kétféle bevonattal

Tojásmentes epres süti

Málnás-pisztáciás koszorú

Málnás zabszelet

Csokoládés cseresznyés sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".