• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Aszalt barackos kókuszos répagolyók

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg Koronás Porcukor
  • 8 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés

Az almákat hámozzuk meg, vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magházat és a szárak tövét! A fél almákat szeleteljük fel, de ne szedjük szét, hanem egyelőre hagyjuk egyben! A kristálycukrot egy serpenyőben karamellizáljuk szép sötét árnyalatú barnára, majd öntsük egy 25x10 cm-es szögletes gyümölcskenyér formába! A 4 fél, felszeletelt almát félgömb alakú felével lefelé tegyük a formába, a karamellizált cukorra! A leveles tésztát nyújtsuk 26x11 cm-re (ha nem eleve kinyújtottat vettünk), és terítsük az almákra, hogy a forma széléhez simuljon a tészta! Villával szurkáljuk meg pár helyen, hogy a gőz ki tudjon majd jönni! 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig süssük, majd a tetejére tányért téve, két vastag konyharuhával azonnal fordítsuk ki a formából! Vigyázzunk, a széleken kifolyó forró cukor nagyon balesetveszélyes, ezért ezt a mosogató fölött, nagy körültekintéssel végezzük el! Pár perc után már tálalható is.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mákos-diós smarni

Málnás-kekszes brownie

Fekete-erdő tartlet

Máglyarakás

Kakaós Battenberg-sütemény

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".