• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Banánkenyér fügével

Hozzávalók

  • 2 nagyobb banán (kb. 25 dkg)
  • 2 tojás
  • 10 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor  
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg lágy vaj  
  • 8 dkg diákcsemege
  • 1 füge

Elkészítés

A banánokat keverőtálba tesszük, a tojásokkal és a cukorral karos robotgéppel összedolgozzuk. Hozzákeverjük a csipet sóval, sütőporral elkevert lisztet, a lágy vajat és a durvára vágott diákcsemegét. A tésztát kivajazott téglalap formába merjük, a feldarabolt fügét a tetejébe nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Keksztekercs

Pekándiós csokis sütemény

Gomb-keksz

vegán

Leveles karácsonyfa

Karácsonyi Cakepops

Málnás-pisztáciás koszorú

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".