• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Banános-kókuszos palacsinta

Hozzávalók

  • 25 g kókuszreszelék
  • 40 g liszt
  • 2 ek rízsliszt
  • 60 g Barna Nád Kristálycukor
  • 250 ml kókusztej
  • 1 tojás
  • 60 g vaj vagy kókuszzsír
  • 4 nagy banán
  • 60 g Barna Nád Krisálycukor (a karamellizáláshoz)
  • 80 ml citromlé
  • citromhéj
  • 1 ek kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítés

Szórjuk egy tepsire a kókuszreszeléket, és 150°C-os sütőben 5 perc alatt pirítsuk világosbarnára, majd tegyük félre.

A kókusztejet és a tojást jól keverjük össze. A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a rizslisztet, a barnára pirított kókuszreszeléket és a nádcukrot, majd a kókusztej-tojás keverékkel keverjük sima tésztává. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, és süssük meg a palacsintákat.

A banánt hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre, majd a felforrósított vajban vagy kókuszolajban süssük enyhén barnára őket. Szórjuk rá a barna nádcukrot, és óvatosan mozgassuk a serpenyőben a banánokat, amíg a cukor fel nem oldódik (karamellizálódik). Ezután adjunk hozzá egy kis citromlevet.

A palacsintákat helyezzük tányérokra, az egyik felére helyezzük a banánt, a másik felét hajtsuk vissza, és díszítsük a citrom héjával, valamint kókuszreszelékkel.

» Fázisfotók

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Banánkenyér karamellszósszal

Kávélikőrös golyók

Brownie

szezámmaggal

Madártej

Vaníliás kávészirup

Matcha Tea Mousse

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".