• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Olajban sült perec

Hozzávalók

Tészta:

  • 250 g  tönkölyliszt
  • 15 g Koronás Kristálycukor
  • 50 gramm vaj
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 80 g tej
  • 1 tojás 
  • 3 g szárított gyömbér
  • 2 g kurkuma
  • 2 g sütőpor
  • 2 gramm sót
  • 1 liter repceolaj
  • 50 g porcukor
  • 50 g kristálycukor

Elkészítés

A tej és a tojás kivételével az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima, nem ragadós tésztát készítünk. Kb. 15 percre letakarva hűtőbe tesszük pihenni, majd lisztezett felületen sodrófával kb. 40 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk 2-3 mm vékonyra. A tésztát pizzavágóval vagy éles késsel kb 1-2 cm vastag csíkokra vágjuk, mindegyikből csomót vagy perecet formázunk. Öntsük az olajat egy kis edénybe úgy, hogy körülbelül 5-6 cm mélysége legyen. Melegítsük fel 170 C-ra, és apránként süssük aranybarnára a csomókat.  Tegyük őket egy szalvétával borított tálcára, hogy felszívja a felesleges olajat. Amíg még langyosak, szórjuk meg őket cukorral vagy porcukorral.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Nyári kuglóf

Szilvás lepény

Csokis csillagok

Citromos-ricottás rizsfelfújt

Florentin keksz

Kókuszos répakuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".