• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Baracklekváros golyók cukormázzal

Hozzávalók

A tésztához:

  • 10 tojássárgája
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 1 csipet só
  • 150 g liszt
  • baracklekvár

A rózsaszín cukormázhoz:

  • 250 g Koronás Porcukor
  • 30 ml forró víz
  • 30 ml rum
  • 15 ml málnaszörp
  • piros ételfesték

A csokoládés mázhoz:

  • 100 g olvasztott ét vagy tejcsokoládé

Elkészítés

A tojássárgákat a porcukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval legalább 5 percig keverjük, amíg habos, világossárga masszát nem kapunk. Az átsziltált lisztet óvatosan a sárgás keverékhez keverjük. A masszát  habzsákba töltjük, és a sütőpapírral bélelt tepsikre kb. 2 cm átmérőjű halmokat nyomunk..

160 fokra előmelegített sütőben süssük a golyókat körülbelül 10 percig.  Amint a szélük elkezd sötétetdni, vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni. 

Miután kihűltek, a sima felületet megkenjük baracklekvárral és összeállítjuk a golyókat.

A cukormázhoz a porcukrot egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a forró vizet és a rumot, és addig keverjük, amíg csomómentes hab nem lesz. Lassan öntsük hozzá a málnaszörpöt is.  Piros ételfestékkel  még élénkebbé tehetjük a színét.

Tipp: Ha a cukormáz túl sűrű, lassan adagoljunk hozzá egy kevés vizet,  ha pedig túl híg a cukormáz, adjunk hozzá porcukrot.

A csokis mázhoz használjunk olvasztott csokoládét és mártsuk be a golyókat félig.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonyás-ananászos répakocka

Fekete-erdő tartlet

Csillaglinzer

Mogyorós karamella

Békaszáj süti

Pisztáciás kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".