• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Békaszáj süti

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál Koronás Porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál ecet
  • 4 evőkanál víz
  • 10 dkg lekvár

Tetejére

  • 2 evőkanál Koronás Porcukor

Elkészítés

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, az ecetet és a vizet, összeállítjuk a tésztát. Lisztezett felületen 2 mm-esre nyújtjuk és 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tészta közepére fél tk-nyi lekvárt teszünk, félbehajtjuk és a széleit kicsit összenyomjuk, hogy a közepénél ki tudjon nyílni. 180 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Békaszáj süti

Marcipános-tojáslikőrös fonott kalács

Csokigombok

Cseresznyés-sárgabarackos morzsás focaccia

Szilvás-diós rétes

Duplabogyós-tejpite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".