Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A sós karamellszószhoz:
A karamellszószhoz a Barna Nád Kristálycukrot egy vastag aljú lábasba szórjuk egy rétegben, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Ha kezd karamellizálódni, újabb adag cukrot szórunk bele, és így haladunk fokozatosan, míg az összes cukor el nem fogy. A karamellhez hozzáadjuk a tejszínt, ekkor összeugrik, de kevergetve néhány perc alatt elolvad. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a vajat és a sót, és elkeverjük. A kalácsot felszeleteljük (lehet egész vagy fél szelet, de akár csíkokra is vághatjuk). A tojást villával felverjük, hozzáadjuk közben a tejet és a Barna Nád Kristálycukrot is. A kalácsdarabokat megmártjuk a tojásos keverékben, majd kevés vajon pár perc alatt kisütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás