• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Bundás kalács sós karamell­szósszal

Hozzávalók

  • 250 g szikkadt kalács
  • 2–3 db tojás
  • 50 ml tej
  • 1 teáskanál Barna Nád Kristálycukor
  • kevés vaj a sütéshez

A sós karamellszószhoz:

  • 100 g Barna Nád Kristálycukor
  • 150 ml habtejszín felmelegítve
  • 20 g vaj
  • 3–4 csipet só

Elkészítés

A karamellszószhoz a Barna Nád Kristálycukrot egy vastag aljú lábasba szórjuk egy rétegben, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Ha kezd karamellizálódni, újabb adag cukrot szórunk bele, és így haladunk fokozatosan, míg az összes cukor el nem fogy. A karamellhez hozzáadjuk a tejszínt, ekkor összeugrik, de kevergetve néhány perc alatt elolvad. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a vajat és a sót, és elkeverjük. A kalácsot felszeleteljük (lehet egész vagy fél szelet, de akár csíkokra is vághatjuk). A tojást villával felverjük, hozzáadjuk közben a tejet és a Barna Nád Kristálycukrot is. A kalácsdarabokat megmártjuk a tojásos keverékben, majd kevés vajon pár perc alatt kisütjük.
 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szilvalekváros- mogyorós csavart süti

Gluténmentes (GM) amerikai palacsinta mentás eperszósszal

Körte tiramisu

Epres bodza tarte

Mogyorós karamella

Eperpite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".