• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Almás pite muffin

Hozzávalók

A tésztához:

  • 150 g hideg vaj
  • 300 g búzaliszt
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1–2 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:

  • 4–5 db alma
  • 1 citrom leve
  • 3–4 evőkanál Barna Nád Kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 1–2 evőkanál Barna Nád Kristálycukor

Elkészítés

A lisztet és a porcukrot egy tálba mérjük, és elmorzsoljuk a felkockázott hideg vajjal. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha nem áll össze, adunk hozzá 1–2 evőkanál hideg vizet. Gombócot formázunk a tésztából, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1 órára. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, és meglocsoljuk a citrom levével. Hozzáadjuk a Barna Nád Kristálycukrot és a fahéjat, és összeforgatjuk. Pihentetés után a tészta kb. 2/3 részét lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és egy kistányért körberajzolva köröket vágunk ki belőle. Ezekkel a tésztakörökkel béleljük ki a muffinsütő mélyedéseit, a túllógó részeket levágjuk. Villával megszurkáljuk az alját, és megtöltjük az almás töltelékkel.  A maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, majd rácsos mintát formázunk belőle a tölteléket befedve. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, lekenjük a rácsos tetőt tojással, és megszórjuk Barna Nád Kristálycukorral, majd sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fehér­csokoládés brownie

Vegán rácsos keksz

Epres-habos szendvicsek

Valentin napi szíves süti

Szilvás gombóc

Diós márvány

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".