• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Citromos-ricottás rizsfelfújt

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl víz
  • 7–8 dl tej
  • csipet só
  • 8 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 tojás
  • 8 dkg mazsola
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja és facsart leve
  • 25 dkg ricotta/túró
  • 2 evőkanál Koronás Porcukor

 

Elkészítés

Egy lábasban vajat olvasztunk, rádobjuk a rizst, átforgatjuk rajta, majd felöntjük a vízzel és főzni kezdjük. Amikor a vizet szinte teljesen felszívta, elkezdjük hozzáadagolni a tejet. Hozzáadjuk a cukrot és a felhasított vaníliarúd kikapart magjait. A kész tejberizsünk ne legyen tömör, akkor adjunk még hozzá folyadékot, mivel a hűlés közben még a rizs teljesen felszívja majd a folyadékot.

Langyosra hűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és óvatosan összeforgatjuk a tejberizzsel. Belekeverjük a ricottát, a citrom reszelt héját, facsart levét, ill. a mazsolákat. Vajjal kikent kerámiatálba simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben 30–40 perc alatt megsütjük. Langyosan, porcukorral megszórva, friss gyümölccsel, fagyival kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Narancsos kuglóf

Szilvás-diós rétes

Panettone

Narancsos-joghurtos tésztatorony

Baracklekváros golyók cukormázzal

Mákos vaníliás kifli

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".