• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csibekalács

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2–3 ek Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • csipet só
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg lágy vaj
  • 2 dl langyos tej
  • 16 mazsola (8 db)
  • 1 felvert tojás

Elkészítés

A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a lágy vajat, a langyos tejjel kidagasztjuk. A tésztát lefedve duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát. 8 db-ra osztjuk. Rudat sodrunk belőle, melynek egyik vége vastagabb (csirke feje), másik vékonyabb (farka). A rudat áthurkoljuk úgy, hogy a „fejet” átbújtatjuk a másik szár alatt és áthúzzuk középen. A farktollat ollóval bemetsszük. Tojással lekenjük, és mazsolából szemet készítünk nekik. 180  fokos sütőben 30–40 percig sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Chilis mandulás karika

Mini tejpite

Lisztmentes muffin

Kávélikőrös golyók

Barack­lekváros-csokis babka

Rumos-narancsos kókusztorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".