• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csibekalács

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2–3 ek Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • csipet só
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg lágy vaj
  • 2 dl langyos tej
  • 16 mazsola (8 db)
  • 1 felvert tojás

Elkészítés

A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a lágy vajat, a langyos tejjel kidagasztjuk. A tésztát lefedve duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát. 8 db-ra osztjuk. Rudat sodrunk belőle, melynek egyik vége vastagabb (csirke feje), másik vékonyabb (farka). A rudat áthurkoljuk úgy, hogy a „fejet” átbújtatjuk a másik szár alatt és áthúzzuk középen. A farktollat ollóval bemetsszük. Tojással lekenjük, és mazsolából szemet készítünk nekik. 180  fokos sütőben 30–40 percig sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Banánkenyér

Szilveszteri partirakéták

Eperpite

Szilvás-barackos galette

Répatorta

mascarpone krémmel

Csokoládés borsmenta torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".