• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csíkos kalács

Hozzávalók

Az alaptésztához

  • 300 g búzaliszt
  • 13 g friss élesztő
  • 50 ml tej
  • 100 ml joghurt
  • 1 db kis tojás
  • 25 g vaj
  • 1 csipet só
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 5 g vaníliás cukor

A fehér részhez

  • 2 evőkanál mandulaliszt
  • 0,5 teáskanál mandulaaroma

A kakaós részhez

  • 1,4 evőkanál holland kakaópor
  • 2 evőkanál víz

A szóráshoz

  • 40 g csokoládécsepp
  • 1 db tojás

Elkészítés

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá 1 csipetnyi cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, tojást, olvasztott vajat, joghurtot, csipet sót, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a felfuttatott élesztőt, jól összegyúrjuk, kidagasztjuk. Majd kétfelé osztjuk. A kakaót a vízzel elkeverjük, és az egyik tésztához adjuk, ezt is jól összegyúrjuk. A fehér tésztába gyúrjuk a mandulalisztet és a mandula aromát. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyre téve egy óra alatt duplájára kelesztjük mindkét tésztát. Egyforma lapokat nyújtunk belőlük, majd a fehéret alulra tesszük, ráfektetjük a kakaósat, megszórjuk a csokoládé cseppekkel és szorosan feltekerjük. Beletesszük a gyümölcskenyér formába, és még 30 percig letakarva kelesztjük. Egy kis tálba tojást villával felverünk, majd megkenjük a kalácsot. 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha gyorsan pirulna a teteje, egy alufóliát tehetünk rá, és úgy sütjük tovább, de mindenképp kell neki 40 perc, hogy a belseje is megsüljön. Kihűlés után szeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Almakompót fahéjas krémmel

Áfonyás sajttorta Babka

Babka

Mézes puszedli

Pisztáciás kuglóf

Rusztikus-málnás sajtkrémpite

Erdei gyümölcsös-mandulás pite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".