• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokis karamellpite

Hozzávalók

  • 110 g Koronás Kristálycukor
  • 90 g cukor
  • 2 db kis tojás
  • 175 g liszt
  • 1 teáskanál durva szemű tengeri só
  • 125 g tejszín
  • 220 g Koronás Kristálycukor
  • 5 evőkanál víz
  • 1 nagy csipet só
  • 290 g étcsokoládé
  • 325 ml forró habtejszín
  • 1 csipet só

Elkészítés

A tészta hozzávalóit gyúrjuk tésztává, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe egy órára. A tésztát nyújtsuk ki, terítsük egy 23 cm átmérőjű piteformába. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre, majd tegyük félre hűlni. A karamellhez tegyük fel a cukrot a vízzel a tűzhelyre és állandó keverés mellett készítsünk belőle szép karamell színű cukrot, majd nagyon apró részletekben keverjük hozzá a tejszínt. (Vigyázzunk, a tejszínt apránként adjuk hozzá, mert ilyenkor felcsap a gőz!) Az így kapott karamellt öntsük a kisült tésztaaljba, majd hagyjuk 20–30 percig hűlni, hogy megszilárduljon a karamell. Addig elkészíthetjük a csokoládés részt. Először a csokoládét tegyük fel a vízgőzre olvadni. Mikor megolvadt, a tejszínt forraljuk fel. Mikor a csokoládé folyékony, a forrásban lévő tejszínt keverjük bele. Addig keverjük a krémet egy habverővel lassan, míg teljesen sima krémet kapunk. Sózzuk meg a krémet, majd egyenletesen terítsük el a megkötött karamellen, a kisült tésztában. A kész pitét tegyük hűtőbe pár órára, majd durva szemű tengeri sóval meghintve kínáljuk.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Toffee karamell-almás süti

Mézeskalácsos kalácskoszorú kandírozott naranccsal, szórócukorral

Sajtfánk

Zeppole, olasz túrófánk

Répatorta

mascarpone krémmel

Karácsonyi kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".