• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládé szalámi

Hozzávalók

1 szalámi / kb. 10 darab

  • 25 g mogyoró
  • 40 g mandula
  • 200 g étcsokoládé
  • 50 g vaj
  • 25 g Koronás Porcukor
  • 20 g vajas keksz vagy más kekszmaradék ízlés szerint
  • 20 g színes szórócukor
     
  • Korunný cukor práškový
  • átlátszó fólia
  • zsineg

Elkészítés

A diót rövid ideig zsiradék nélkül egy serpenyőben pirítjuk - ez fokozza az ízeket.

Az étcsokoládét darabokra törjük, és vízgőzben felolvasztjuk.

A kekszet kisebb-nagyobb darabokra morzsoljuk. Így készítjük el a keksz morzsát.

A vajat és a cukrot az olvasztott csokoládéval elkeverjük, amíg fel nem oldódik. Ezután belekeverjük az összes hozzávalót, és jól összekeverjük. Körülbelül 30 percig hűtjük.

Kiterítünk egy fólialapot, és az enyhén összekevert keveréket kb. 20 cm hosszan szétterítjük rajta. Kb. 5 cm vastag szalámit formázunk, és a fóliával szorosan feltekerjük. Összenyomjuk a végeit, és legalább még egy órára hűtőbe tesszük.

A csokoládé szalámit meghempergetjük a cukorban, és zsineggel megcsomózzuk, mint egy igazi szalámit.

Tálalás vagy szeletelés előtt szobahőmérsékletűnek kell lennie, különben könnyen szétmorzsolódik.

Copyright: Mei liabste Speis

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csíkos kalács

5 hozzávalós málnás kosárka

Szilveszteri partirakéták

Fehér­csokoládés brownie

Vaníliás-rumos korongok

Almás rétes kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".