Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
26 cm átmérőjű, kb. 2,4 liter űrtartalmú tortaforma
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók az almás rétes töltelékhez:
A tészta elkészítése:
Először az élesztős tészta valamennyi hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és egy konyhai robotgép tésztakampójával, egy kézi mixerrel vagy a kezünkkel legalább 10 percig gyúrjuk, hogy nagyon lágy, sima tésztát kapjunk.
Ezután a kissé ragacsos tésztából lisztezett munkafelületen, lisztezett kézzel golyót formálunk, és egy tálba tesszük.
A tésztát lefedjük, és meleg helyen vagy szobahőmérsékleten kb. 60 percig állni hagyjuk, amíg a tészta jelentősen megkel. Közben elkészítjük az almás rétes tölteléket.
Az almás rétes töltelékhez az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és apró darabokra vágjuk.
Az almadarabokat a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük, és jól összekeverjük.
Ezután előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, felső/alsó sütéssel, majd kilisztezünk egy kevés vajjal kikent kuglóf formát.
Miután a tészta megkelt, lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk, és egyenletesen elosztjuk rajta az almás rétes tölteléket.
Ezután a tésztalapot a rövid oldala mentén óvatosan feltekerjük, majd a két végét és a tetején lévő illesztést szorosan összenyomkodjuk.
A tésztát az illesztéssel felfelé az előkészített kuglóf formába helyezzük, és a végeit erősen összenyomkodjuk.
Az almás rétes kuglófot még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd az előmelegített sütő legalsó rácsán kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt, kifordítjuk a formából, megszórjuk cukorral, és frissen elfogyasztjuk.
Tipp: A töltelék rétestésztához is remekül használható.
Recept nyomtatás vagy megosztás