• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés borsmenta torta

Hozzávalók

Adagok: 10
Elkészítési idő: 60 perc (hűtési idő nélkül)

A csokoládés alaphoz:

  • 3 tojás
  • 90 g   Koronás Porcukor
  • 1 csipet só
  • 90 g liszt
  • 25 g kakaópor
  • 0,5 teáskanál sütőpor

A mentakrémhez:

  • 200 ml mentaszirup 
  • 1 késhegynyi zöld ételfesték gél
  • 400 ml tejszínhab
  • 4 zselatinlap
  • 100 g apróra vágott csokoládé, vagy csokoládéforgács

A tetejére:

  • After Eight
  • 100 ml tejszínhab
  • friss menta

Elkészítés

Csokoládés alap:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel.

Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.

A tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat a cukor felével krémesre keverjük.

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. Fokozatosan beleszórjuk a maradék cukrot, majd az átszitált liszttel, a kakaóval és a sütőporral együtt belekeverjük a tojássárgáját.

A keveréket a formába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, és előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk kihűlni.

Mentakrém:

A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatinleveleket 4 percig hideg vízben áztatjuk. Jól kinyomkodjuk. Meglangyosítunk 4 evőkanál mentaszirupot, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint.

Hozzáadjuk a keményre felvert tejszín 1/3 részét, és addig melegítjük, amíg kissé folyékony lesz. Belekeverjük az ételfestéket, amíg a keverék egyenletes zöld színű nem lesz.

A keveréket a maradék, keményre felvert tejszínhabhoz adjuk.

Hozzáadjuk a mentaszirupot, az ételszínezéket és az apróra vágott csokoládét, majd sima krémmé keverjük.

A tetejére:

A kihűlt csokoládéalapra egyenletesen felkenjük a mentás krémet. A hűtőben legalább 4 órán át - de a legjobb, ha egy éjszakán át - dermedni hagyjuk.

Eltávolítjuk a tortaforma peremét.

A tejszínhabot kemény habbá verjük, és díszítőcsővel pöttyöket nyomunk a mentás krémre.

Az After Eightet átlósan félbevágjuk, és egy-egy félbevágott darabot a tetejére helyezünk.

Friss mentával díszítjük.

Tipp: A házi készítésű borsmentaszirup és az ételszínezék helyett boltban kapható szirupot is használhatunk.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tojásmentes epres süti

Éclair tojáslikőrös tejszínhabbal töltve

Kakaós kekszek

nyomdázott fondanttal

Almarózsa

Sütőtökös pite

Gesztenyés csokoládéfelfújt

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".