• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Éclair tojáslikőrös tejszínhabbal töltve

Hozzávalók

  • 2 dl víz
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál Koronás Porcukor
  • 5 evőkanál tojáslikőr

Elkészítés

A vizet a tejjel, a vajjal, csipet sóval felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és 1 percig kevergetjük, míg ruganyos tésztalabdává össze nem áll a tészta. Ezt követően keverőkaros robotgéppel keverjük a tésztát, hogy kicsit visszahűljön, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindannyiszor alaposan elkeverve a tésztát. Habzsákba töltjük a masszát és 6 cm hosszú duci csíkokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsire. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd 160 fokon még 15 percig.

A krémhez a mascarponét a porcukorral és a likőrrel elkeverjük, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és a félbevágott éclaire-ekbe töltjük. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis magvas kockák

Karácsonyi kuglóf

Kávélikőrös golyók

Vörös áfonyás fordított sütemény

Francia toast

Bodzás palacsinta eperlekvárral

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".