• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés mangós poke cake

Hozzávalók

Adagok: 15
Elkészítési idő: 75 perc (hűtési idő nélkül)

A csokoládés diótortához:

  • 250 g szobahőmérsékletű vaj
  • 150 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 4 tojás
  • 220 g liszt
  • 150 g darált dió (alternatívaként: mogyoró)
  • 1 csipet só
  • 10 g sütőpor
  • 40 g holland kakaó sütéshez
  • 80 g étcsokoládé
  • 100 ml tej

A mangó lekvárhoz:

  • 1000 g mangópép
  • 100 ml frissen facsart narancslé
  • 500 g Koronás Befőzőcukor 2:1

 

A töltelékhez:

  • 100 ml tejszínhab
  • 150 g mangó lekvár

A tetejére:

  • 150 ml tejszínhab
  • 3 evőkanál mangó lekvár
  • egy fél mangó
  • 20 g kókuszreszelék
  • Fizálisz (perui cseresznye) (opcionális)

Elkészítés

Csokoládés diótorta:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel.

Egy 30x11 cm-es püspökkenyér sütőformát kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és kilisztezzük.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk.

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral krémesre keverjük.

Egyenként belekeverjük a tojásokat.

Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a diót.

A lisztet a sütőporral, a holland kakaóval és a sóval összekeverjük, majd a tejjel felváltva a krémhez adagoljuk, és jól elkeverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.

A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen eloszlatjuk, és 50-60 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük).

A kész csokoládés diótortát kivesszük a sütőből, és a formában 15 percig hűlni hagyjuk, majd kivesszük, és egy hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.


Tipp: A sütési idő felénél fedjük le a süteményt egy sütőpapírral, hogy ne égjen meg.

Mangó lekvár:

A mangóhúst apró kockákra vágjuk, és a narancslével és a zselésítő cukorral egy edénybe tesszük.

Felforraljuk, és botmixerrel pépesítjük.

4 percig rotyogtatjuk. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük.

Hagyjuk kihűlni.

Töltelék:

A tejszínt kemény habbá verjük.

Belehajtogatjuk a mangólekvárt. Maradjon „csíkokban” a lekvár.

A tölteléket egy díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük.

A teteje:

A kihűlt csokoládés diós süteményt visszatesszük a formába.

Egy fakanál nyelével megszúrjuk a süteményt keresztben 3 helyen, különböző mélységben.

A tölteléket a lyukakba töltjük, és a süteményt legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.

A tejszínt kemény habbá verjük. A kókuszreszeléket egy tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül addig pirítjuk, amíg barnulni kezd. A mangót apró kockákra vágjuk.

Kivesszük a süteményt a formából, és a felszínén durván elkenjük a tejszínhabot. A tetejére kenjük a mangólekvárt.

Mangódarabokkal, fizálisszal és pirított kókuszreszelékkel díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Répatorta

mascarpone krémmel

Fordított karamellás körtetorta

Vaníliás-rumos korongok

Mogyorós-zabpelyhes bonbon

Marcipános aszalt szilvás stollen

Kakaós kekszek

nyomdázott fondanttal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".