• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Mézeskalácsos kalácskoszorú kandírozott naranccsal, szórócukorral

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 4 evőkanál Koronás Porcukor
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tej
  • Koronás Kristálycukor

Elkészítés

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a lágy vajat, a tojást, rámorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a langyos tejet. A tésztát kézzel vagy dagasztófejes robotgéppel alaposan kidolgozzuk, lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt lisztezett felületen kb. fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a porcukorral összekevert mézeskalács fűszerrel, a kandírozott narancshéj kockákkal és a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Éles késsel hosszában végigvágjuk a rudat és összefonjuk. Tejjel elkevert sárgájával lekenjük, szórócukorral megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mogyorós kiflik

Málnás zabszelet

Kaiser smarni

Karácsonyi koszorú

Tejszínes-szedres almáspite

Húsvéti mazsolás kenyér

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".