• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés mangós poke cake

Hozzávalók

Adagok: 15
Elkészítési idő: 75 perc (hűtési idő nélkül)

A csokoládés diótortához:

  • 250 g szobahőmérsékletű vaj
  • 150 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 4 tojás
  • 220 g liszt
  • 150 g darált dió (alternatívaként: mogyoró)
  • 1 csipet só
  • 10 g sütőpor
  • 40 g holland kakaó sütéshez
  • 80 g étcsokoládé
  • 100 ml tej

A mangó lekvárhoz:

  • 1000 g mangópép
  • 100 ml frissen facsart narancslé
  • 500 g Koronás Befőzőcukor 2:1

 

A töltelékhez:

  • 100 ml tejszínhab
  • 150 g mangó lekvár

A tetejére:

  • 150 ml tejszínhab
  • 3 evőkanál mangó lekvár
  • egy fél mangó
  • 20 g kókuszreszelék
  • Fizálisz (perui cseresznye) (opcionális)

Elkészítés

Csokoládés diótorta:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel.

Egy 30x11 cm-es püspökkenyér sütőformát kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és kilisztezzük.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk.

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral krémesre keverjük.

Egyenként belekeverjük a tojásokat.

Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a diót.

A lisztet a sütőporral, a holland kakaóval és a sóval összekeverjük, majd a tejjel felváltva a krémhez adagoljuk, és jól elkeverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.

A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen eloszlatjuk, és 50-60 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük).

A kész csokoládés diótortát kivesszük a sütőből, és a formában 15 percig hűlni hagyjuk, majd kivesszük, és egy hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.


Tipp: A sütési idő felénél fedjük le a süteményt egy sütőpapírral, hogy ne égjen meg.

Mangó lekvár:

A mangóhúst apró kockákra vágjuk, és a narancslével és a zselésítő cukorral egy edénybe tesszük.

Felforraljuk, és botmixerrel pépesítjük.

4 percig rotyogtatjuk. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük.

Hagyjuk kihűlni.

Töltelék:

A tejszínt kemény habbá verjük.

Belehajtogatjuk a mangólekvárt. Maradjon „csíkokban” a lekvár.

A tölteléket egy díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük.

A teteje:

A kihűlt csokoládés diós süteményt visszatesszük a formába.

Egy fakanál nyelével megszúrjuk a süteményt keresztben 3 helyen, különböző mélységben.

A tölteléket a lyukakba töltjük, és a süteményt legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.

A tejszínt kemény habbá verjük. A kókuszreszeléket egy tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül addig pirítjuk, amíg barnulni kezd. A mangót apró kockákra vágjuk.

Kivesszük a süteményt a formából, és a felszínén durván elkenjük a tejszínhabot. A tetejére kenjük a mangólekvárt.

Mangódarabokkal, fizálisszal és pirított kókuszreszelékkel díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mákos-meggylekváros napraforgó sütemény

Palacsintacsíkok birs-mazsola kompóttal

Körtés-mákos rétes

Szerelmesek palacsintája

Szilvás-diós rétes

Csokoládés-diós-almás kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".