• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Baracklekváros golyók cukormázzal

Hozzávalók

A tésztához:

  • 10 tojássárgája
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 1 csipet só
  • 150 g liszt
  • baracklekvár

A rózsaszín cukormázhoz:

  • 250 g Koronás Porcukor
  • 30 ml forró víz
  • 30 ml rum
  • 15 ml málnaszörp
  • piros ételfesték

A csokoládés mázhoz:

  • 100 g olvasztott ét vagy tejcsokoládé

Elkészítés

A tojássárgákat a porcukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval legalább 5 percig keverjük, amíg habos, világossárga masszát nem kapunk. Az átsziltált lisztet óvatosan a sárgás keverékhez keverjük. A masszát  habzsákba töltjük, és a sütőpapírral bélelt tepsikre kb. 2 cm átmérőjű halmokat nyomunk..

160 fokra előmelegített sütőben süssük a golyókat körülbelül 10 percig.  Amint a szélük elkezd sötétetdni, vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni. 

Miután kihűltek, a sima felületet megkenjük baracklekvárral és összeállítjuk a golyókat.

A cukormázhoz a porcukrot egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a forró vizet és a rumot, és addig keverjük, amíg csomómentes hab nem lesz. Lassan öntsük hozzá a málnaszörpöt is.  Piros ételfestékkel  még élénkebbé tehetjük a színét.

Tipp: Ha a cukormáz túl sűrű, lassan adagoljunk hozzá egy kevés vizet,  ha pedig túl híg a cukormáz, adjunk hozzá porcukrot.

A csokis mázhoz használjunk olvasztott csokoládét és mártsuk be a golyókat félig.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis kifli

Narancsos-joghurtos tésztatorony

Kakaós háromszögek

Sütőtökös muffin pókhálóval

Aszalt gyümölcsös kuglóf

Nyuszibriósok

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".