Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
kb. 12 darabhoz
A csokoládés tésztához:
A karamellás-mogyorós popcornhoz:
Továbbá:
A sütőt előmelegítjük 175°-ra, felső/alsó sütéssel, és egy tortaformát vagy gyümölcskenyér formát betekerünk 3-4 réteg alufóliával. Egy késsel 12 kis rést vágunk a fólián, és óvatosan belehelyezzük a fagylalttölcséreket.
A tésztához a vajat, a cukrot, a vaníliát és a sót egy keverőtálba tesszük, és 2-3 perc alatt krémesre keverjük.
Egyenként belekeverjük a tojásokat, és addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd a tejjel felváltva, a legalacsonyabb fokozaton a masszához adagoljuk.
A tészta 2/3-át a fagylalttölcsérekbe töltjük, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
A mogyorót durvára vágjuk a feltéthez.
A cukrot egy tapadásmentes serpenyőbe tesszük, és közepes lángon felolvasztjuk. Ne kevergessük sokat, inkább forgassuk a serpenyőt. Amint a cukor aranybarna, fokozatosan belekeverjük a meleg tejszínhabot (vigyázat: forró gőz!).
A keveréket hagyjuk kissé kihűlni, majd belekeverjük a vajat.
A meleg karamellt összekeverjük a pattogatott kukoricával és a mogyoróval, a csokoládékúpokra pakoljuk, és azonnal elfogyasztjuk.
Tipp: Fagylalttölcsérek helyett egyszerű muffinformát is használhatunk.
Recept nyomtatás vagy megosztás