• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés tölcsér karamellás-mogyorós popcornnal megkoronázva

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

A csokoládés tésztához:

  • 90 g szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • Kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 szobahőmérsékletű tojás
  • 100 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál sütő kakaó
  • 120 g szobahőmérsékletű tej

A karamellás-mogyorós popcornhoz:

  • 50 g földimogyoró
  • 80 g Koronás Kristálycukor
  • 100 g meleg habtejszín
  • 25 g vaj
  • 50 g popcorn

Továbbá:

  • 12 fagylalttölcsér
  • 1 sütőforma
  • Alumínium fólia

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175°-ra, felső/alsó sütéssel, és egy tortaformát vagy gyümölcskenyér formát betekerünk 3-4 réteg alufóliával. Egy késsel 12 kis rést vágunk a fólián, és óvatosan belehelyezzük a fagylalttölcséreket.

A tésztához a vajat, a cukrot, a vaníliát és a sót egy keverőtálba tesszük, és 2-3 perc alatt krémesre keverjük.

Egyenként belekeverjük a tojásokat, és addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk.

A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd a tejjel felváltva, a legalacsonyabb fokozaton a masszához adagoljuk.

A tészta 2/3-át a fagylalttölcsérekbe töltjük, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

A mogyorót durvára vágjuk a feltéthez.

A cukrot egy tapadásmentes serpenyőbe tesszük, és közepes lángon felolvasztjuk. Ne kevergessük sokat, inkább forgassuk a serpenyőt. Amint a cukor aranybarna, fokozatosan belekeverjük a meleg tejszínhabot (vigyázat: forró gőz!).

A keveréket hagyjuk kissé kihűlni, majd belekeverjük a vajat.

A meleg karamellt összekeverjük a pattogatott kukoricával és a mogyoróval, a csokoládékúpokra pakoljuk, és azonnal elfogyasztjuk.

 

Tipp: Fagylalttölcsérek helyett egyszerű muffinformát is használhatunk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Amerikai fánk cukormázzal

Vegán rácsos keksz

Csokoládés mangós poke cake

Gyömbéres-citromos brownie cukormázzal

Rusztikus-málnás sajtkrémpite

Gyors mákos-tejfölös bögrés sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".