• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Panettone

Hozzávalók

  • 25 g friss élesztő
  • 400 g rétesliszt
  • 75 g Koronás Kristálycukor
  • 2 db egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál langyos víz
  • 1 db citrom reszelt héja
  • fél teáskanál só
  • 175 g vaj
  • 75 g mazsola
  • 50 g kandírozott gyümölcs
  • 50 g étcsokoládé pasztilla
  • 40 g vaj

Elkészítés

Összekeverünk 125 g réteslisztet a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral. Csinálunk a közepébe egy mélyedést, és a vízzel kikevert egész tojásokat beletesszük. Sima tésztát dagasztunk belőle, és félretesszük egy órára kelni. A tojássárgába keverjük a citromhéjat, a megkelt tésztához adjuk, és a további 275 g lisztet és a sót is hozzádagasztjuk. Ezután jöhet bele a puha vaj, amit alaposan eldolgozunk benne. Kiborítjuk a lisztezett asztalra, és ha szükséges, adunk hozzá még annyi lisztet, hogy már éppen ne legyen ragadós. A tésztát egy tálba tesszük, és szobahőmérsékleten kelesztjük 2,5 órán át. Ne tegyük meleg helyre, mert a vaj kiolvad a tésztából! Közben összekeverjük a mazsolát, a felaprított csokoládé pasztillákat és a kandírozott gyümölcsöket. Ha nem szeretnénk, hogy összetapadjanak, egy kanál lisztet is hozzáadunk. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral. A megkelt tésztába belegyúrjuk az aszaltgyümölcs-keveréket. Kigömbölyítjük a tésztát, majd a papírral kibélelt sütőformába tesszük. A tészta tetejébe egy X-et vágunk. Letakarjuk, és ismét kelesztjük kb. 1 órát. 15 g olvasztott vajjal leecseteljük a tetejét, a maradék vajat a kereszt közepére tesszük. A sütést 200 fokon indítjuk 10 percen át, majd mérsékeljük a hőfokot 180 fokra. Kb. 40 perc múlva elkészül. Kisülés után hagyjuk teljesen kihűlni.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Hópehelykeksz cukormázzal

Leveles karácsonyfa

Epres-marcipános szelet

Málnás-kekszes brownie

Diós-nugátos kekszek

Csokis magvas kockák

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".