• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Datolyás-diós keksz

Hozzávalók

25 kekszhez:

  • 200 g liszt
  • 180 g vaj
  • 1 csipet só
  • 60 g Barna Nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy citrom reszelt héja
  • 2 tojásfehérje
  • 50 g finomra darált dió
  • 90 g apróra vágott, szárított datolya
  • 100 g ribizli (vagy egyéb lekvár) a töltéshez

Elkészítés

A tésztához a  vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tésztává gyúrjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük.

A tésztából formázzunk egy kb 1 cm vastag hengert, majd szeleteljünk fel 1 cm-es darabokra. A szeleteket formázzuk golyókká, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket.

Egy fakanál végét mártsuk lisztbe, és készítsünk mélyedést vele minden golyó közepébe. 180 °C-ra előmelegített sütőben (felső/alsó hőfokon) a középső rácson süssük a kekszeket kb 14 percig. 

Ha kihűltek, a mélyedésekbe töltsük a lekvárt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tejbegríz­gombóc

Körtés-mákos rétes

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Horgolt mintával

Tejszínes-szedres almáspite

Gluténmentes (GM) amerikai palacsinta mentás eperszósszal

Francia toast

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".