• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Datolyás-diós keksz

Hozzávalók

25 kekszhez:

  • 200 g liszt
  • 180 g vaj
  • 1 csipet só
  • 60 g Barna Nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy citrom reszelt héja
  • 2 tojásfehérje
  • 50 g finomra darált dió
  • 90 g apróra vágott, szárított datolya
  • 100 g ribizli (vagy egyéb lekvár) a töltéshez

Elkészítés

A tésztához a  vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tésztává gyúrjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük.

A tésztából formázzunk egy kb 1 cm vastag hengert, majd szeleteljünk fel 1 cm-es darabokra. A szeleteket formázzuk golyókká, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket.

Egy fakanál végét mártsuk lisztbe, és készítsünk mélyedést vele minden golyó közepébe. 180 °C-ra előmelegített sütőben (felső/alsó hőfokon) a középső rácson süssük a kekszeket kb 14 percig. 

Ha kihűltek, a mélyedésekbe töltsük a lekvárt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mogyorós karamella

Málna-áfonya crème brûlée

Marcipános-meggyes kuglóf

Banánkenyér

Vaníliás-rumos korongok

Csokoládés-málnás brownie

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".