• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diórolád

Hozzávalók

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 155 g őrölt diő
  • 110 g Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 0.5 teáskanál sütőpor

A töltelékhez

  • 185 g darált dió
  • 125 ml tej
  • 125 g vaj
  • 150 g Koronás Porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 150 ml habtejszín

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A sütőlemezt lefedjük szilikonos sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat magas fordulaton 5 percen át habosítjuk a cukorral és a sóval. Ha szépen felhabosodott, hozzákeverjük a sütőport és a darált diót. A tojásfehérjéket is felhabosítjuk, majd hozzáforgatjuk a tojássárgás alaphoz. Egyenletesen elkenjük a masszát az előkészített sütőlemezen, majd készre sütjük kb. 10 perc alatt 190 fokon. Kisülés után azonnal egy másik szilikonos sütőpapírra fordítjuk úgy, hogy az alján is rajta hagyjuk a papírt. Így hagyjuk kihűlni. Felmelegítjük a tejet, majd belekeverjük a darált diót, és félretesszük kihűlni. A vajat kihabosítjuk a cukorral. Mikor a vaj jól felhabosodott, hozzáadjuk a rumot és a tejes diót. Egy külön tálban felhabosítjuk a habtejszínt, majd a kész habot a diós krémalaphoz keverjük. Az elkészült krémet elkenjük a piskótalapon, felcsavarjuk, majd hűtőbe tesszük fél napra a roládot. Fél nap elteltével szeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Marcipános muffin

Olasz rizspite

Duplabogyós-tejpite

Csokoládé szalámi

Kókuszos répakuglóf

Kókuszos-diós-barackos süti

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".