• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós répatorta narancsos krémmel

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 75 g Barna Nád Kristálycukor
  • 70 ml étolaj
  • 150 g répa (reszelve)
  • 100 g búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 50 g dióbél felaprítva

A tetejére:

  • 100 g mascarpone
  • 1 narancs reszelt héja
  • 30 g Koronás Porcukor
  • 50 g dióbél felaprítva

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk-kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. A tojást kikeverjük a Barna Nád Kristálycukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a reszelt répát, és összekeverjük. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat, majd az egészet a répás keverékhez adjuk. Összedolgozzuk, úgy, hogy közben a felaprított diót is beleszórjuk. A masszát a tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk, és kb. 30–35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl. A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a narancshéjjal, és elsimítjuk a torta tetején. Díszítésként aprított diót szórunk rá, és tálalásig hűvös helyen tartjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres, rebarbarás túrótorta

Sokmagos répatorta

Málnás torta

Epres bodza tarte

Dupla csokikrémes torta

Epres-Nutellás torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".