Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
26 cm átmérőjű kerek tortaforma
A tortalaphoz:
A karamellhez:
A díszítéshez:
A tojásokat a cukorral habosra verjük, belekeverjük a joghurtot, az olvasztott vajat és a sót, majd óvatosan hozzáadjuk a liszt és a sütőpor keverékét.
A karamellhez egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon, állandóan kevergetve aranyszínű karamellé olvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a fahéjat, a gyömbért, a chilit, a vaníliakaparékot és a sót, összekeverjük, végül hozzáadjuk a forró habtejszínt. A karamellt egy előzőleg sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A felnegyedelt körtéket egymás mellé a karamellre helyezzük.
A tortakeveréket a körtés rétegre öntjük, majd a formát az előmelegített sütőbe tesszük, és 160-170 °C-on kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg a tűpróbánál a tű teljesen száraz nem lesz. A még forró süteményt óvatosan kivesszük a formából, megfordítva, úgy, hogy a karamellizált körte a tetejére kerüljön. Frissen és langyosan a legfinomabb.
Recept nyomtatás vagy megosztás