• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Duplacsoki torta

Hozzávalók

A piskótához

  • 165 g liszt
  • 262 g Koronás Kristálycukor
  • 49 g holland kakaópor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 2 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy csipet só
  • 180 ml joghurt
  • 90 ml étolaj
  • 2 db kisebb tojás
  • 190 ml erős kávéfőzet

A tejcsokikrémhez

  • 220 g vaj
  • 320 g Koronás Porcukor
  • 50 g kakaópor
  • fél teáskanál só
  • 45 g joghurt

A díszítéshez

  • csokireszelék

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazunk-kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformát. Összekeverjük egy tálban a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és sót. Egy konyhai robotgépben magas fordulaton összedolgozzuk a joghurtot, az étolajat és a tojásokat. Hozzáadjuk az összekevert szárazanyagokat és a kávéfőzetet is. Egy híg, szinte folyékony masszát fogunk kapni. A formába öntve kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető, hogy átsült-e. Ha kisült, félretesszük kihűlni. A krémhez a vajat a legmagasabb fordulaton kihabosítjuk, majd lassú fordulatra véve adjuk hozzá a porcukrot, sót és kakaóport. Simára habosítjuk, majd beleöntjük a joghurtot, és magas fordulaton további 1 percig habosítjuk. Végül a kihűlt piskótát félbevágjuk, majd összetöltjük a csokoládékrémmel. Ezután kívül is bevonjuk a krémmel. Csokoládéreszelékkel díszítjük, majd 1-3 napra hűtőbe tesszük szeletelés előtt

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pavlova torta

Fordított karamellás körtetorta

Áfonyás mákos levendulás torta

Narancsos krémcsokitorta

Eper mousse torta

Joghurttorta málnával, barackkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".