Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
8 darabhoz
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a szobahőmérsékletű tejet, a 100 g lisztet, a kakaót és az élesztőt, majd letakarjuk egy konyharuhával. A tésztát 1 órán át szobahőmérsékleten kelesztjük.
Hozzáadjuk a maradék lisztet, a tojást és a cukrot, majd fakanállal vagy keverőgéppel 2-3 percig keverjük. Adjuk hozzá a sót és a fahéjat, végül a vajat, és keverjük tovább, amíg a tészta szilárd és rugalmas lesz (kb. 10-15 percig is eltarthat). Fedjük le a tésztát fóliával vagy nedves konyharuhával, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten, amíg térfogata megduplázódik, de legalább 30 percig.
A megkelt tésztát óvatosan enyhén lisztezett munkafelületre helyezzük, és formázzunk egy kb 24 cm átmérőjű karikát belőle. A tésztát vágjuk nyolc egyforma méretű cikkelyre, sodrófával nyújtsuk ki őket, és a széles oldalról a hegye felé tekerjük fel őket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb a kifliket, mert sütés közben nagyon megkelnek majd. Fóliával letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk még pihenni, hogy méretük megduplázódjon.
Ezután kenjük meg őket tojással, szórjuk meg őket a maradék nádcukorral, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süssük őket sötét aranybarnára. Frissen a legfinomabb!
Recept nyomtatás vagy megosztás