• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kakaós croissant

Hozzávalók

8 darabhoz
Tészta:

  • 380 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 1 tojás
  • 50 g vaj
  • 240 ml tej
  • 60 g Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 20 g élesztő
  • 2 g fahéj
  • 5 g só
  • 1 tojás és 50 g Barna Nádcukor a kenéshez, szóráshoz

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a szobahőmérsékletű tejet, a 100 g lisztet, a kakaót és az élesztőt, majd letakarjuk egy konyharuhával. A tésztát 1 órán át szobahőmérsékleten kelesztjük.

Hozzáadjuk a maradék lisztet, a tojást és a cukrot, majd fakanállal vagy keverőgéppel 2-3 percig keverjük. Adjuk hozzá a sót és a fahéjat, végül a vajat, és keverjük tovább, amíg a tészta szilárd és rugalmas lesz (kb. 10-15 percig is eltarthat). Fedjük le a tésztát fóliával vagy nedves konyharuhával, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten, amíg térfogata megduplázódik, de legalább 30 percig.

A megkelt tésztát óvatosan enyhén lisztezett munkafelületre helyezzük, és formázzunk egy kb 24 cm átmérőjű karikát belőle. A tésztát vágjuk nyolc egyforma méretű cikkelyre, sodrófával nyújtsuk ki őket,  és a széles oldalról a hegye felé tekerjük fel őket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb a kifliket, mert sütés közben nagyon megkelnek majd. Fóliával letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk még pihenni, hogy méretük megduplázódjon.

Ezután kenjük meg őket tojással, szórjuk meg őket a maradék nádcukorral, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süssük őket sötét aranybarnára. Frissen a legfinomabb!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mákos kosárkák

Kakaós mini Pavlova

Citromos almaraguval

Baracklekváros golyók cukormázzal

Csokis mangós tekercs

Palacsintacsíkok birs-mazsola kompóttal

Vasárnapi kuglóf krémsajtos toppinggal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".