• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres-csokis kalácspuding

Hozzávalók

  • 200 g szikkadt kalács
  • 1 db tojás
  • 30 g Barna Nád Kristálycukor
  • 400 ml tej
  • 50 ml habtejszín (nem felverve)
  • fél rúd vanília kikapart magjai
  • 50–80 g étcsokoládé
  • 150 g friss eper

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk egy kb. 20x12 cm méretű sütőtálat, vagy kisebb jénait. A kalácsot feldaraboljuk, az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, a csokit kis kockákra törjük. A tojást egy nagyobb tálban kikeverjük a Barna Nád Kristálycukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a vaníliát és habverővel elkeverjük. Az előkészített sütőtál alját kirakjuk kalácskockákkal, meglocsoljuk a tejes keverékkel, és teszünk a kockák közé néhány darab csokit és epret. Újabb réteg kalácskocka következik, ismét meglocsoljuk a tejes keverékkel, csoki és eperkockákat teszünk rá, és így haladunk, míg el nem fogy a kalács. A végén a maradék tejes keveréket ráöntjük. 180 fokos sütőben 20–25 percig sütjük, akkor jó, ha a tetején a kalács kezd picit pirulni. Friss eperrel tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Banánkenyér karamellszósszal

Kókuszos marcipánrudak

Sütőtökös panna cotta tökmag­grillázzsal

Pudingos-epres csiga

Meggyleves

Meggy chutney

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".