• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sütőtökös panna cotta tökmag­grillázzsal

Hozzávalók

  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 30 dkg sült sütőtökhús
  • 4 evőkanál Koronás Aranybarna Cukor
  • fél teáskanál fahéj
  • 4 zselatinlap (2 evőkanál porzselatin)

A tökmaggrillázshoz

  • 4 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 3 evőkanál tökmag
  • csipet só

Elkészítés

A sütőtökhúst a tejjel összeturmixoljuk, hogy homogén legyen, majd egy fazékba öntjük. Hozzáadjuk a tejszínt, az aranybarna cukrot és a fahéjat. Összemelegítjük. A lapzselatint hideg vízben felpuhítjuk, majd a meleg tejszínes keverékhez adjuk, feloldjuk benne (a porzselatint kevés vízben feloldjuk, felforraljuk és úgy adjuk a tejszínes részhez). Poharakba öntjük és hűtőben kidermesztjük.

A grillázshoz a cukrot világos falú edénybe szórjuk és alacsony lángon megkaramellizáljuk. Hozzáadjuk a sót és a tökmagot. Olajjal vékonyan megkent alufóliára borítjuk a grillázst és kihűtjük. Összetörjük a grillázst és a panna cottákra szórjuk, így tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Diós répatorta

Túrós-gyümölcsös kuglóf

Kókuszos marcipánrudak

Csokis mangós tekercs

Olajban sült perec

Kurkumával, gyömbérrel

Vegyes nyári gyümölcsös crumble

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".