• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres-mandulás fehércsokis galette

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg Koronás Kristálycukor
  • Csipet só
  • 2–3 evőkanál hideg víz

A töltelékhez

  • 30 dkg eper
  • 2 evőkanál Barna Nád Kristálycukor
  • 3 dkg szeletelt mandula
  • 1 kisebb tojás a kenéshez
  • 3 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál tej

Elkészítés

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót és a hideg vízzel összedolgozzuk. Vékonyan lisztezett felületen 3 mm vastagra, kör alakban kinyújtjuk, az epret feldaraboljuk, összekeverjük a barna nádcukorral és a kinyújtott tészta közepére halmozzuk. A tészta széleit ráhajtjuk az eperre, megszórjuk a mandulával. A süti szélét tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt megsütjük. A fehér csokit mikróban vagy gőz fölött felolvasztjuk, kevés tej hozzáadásával hígítjuk és tálaláskor meglocsoljuk vele a galettet. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szoknyafánk

Csokis kifli

Csokis-mandulás gyümölcskenyér

Szőlős-csokis gyümölcskenyér

Sósmogyorós karamellpite

Olajban sült perec

Kurkumával, gyömbérrel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".