• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres pohárkrém ropogós morzsával

Hozzávalók

A morzsához:

  • 100 g aprószemű zabpehely
  • 50 g Barna Nád Kristálycukor
  • 50 g szeletelt mandula
  • 75 g olvasztott vaj
  • 40 g búzaliszt
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • (1 mokkáskanál őrölt fahéj)

A habhoz:

  • 400 ml hideg habtejszín
  • 2–3 evőkanál Koronás Porcukor
  • 100 g mascarpone
  • 200 g eper

Elkészítés

 Először elkészítjük a morzsát. A vajat egy tálba mérjük, és kikeverjük a Barna Nád Kristálycukorral, majd minden egyebet hozzáadunk, és alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 percig sütjük úgy, hogy közben néhányszor átforgatjuk. 20 perc elteltével érdemes figyelni, nehogy megégjen. Ha kész, hűlni hagyjuk. A habhoz a habtejszínt felverjük, majd összeforgatjuk a porcukorral kikevert mascarponéval. Poharakat készítünk elő, és összeállítjuk a pohárkrémet. Hab, morzsa, hab és eper váltja egymást, egészen a pohár tetejéig. Azonnal tálalhatjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Meggy chutney

Tejberizses epres, rebarbarás pohárkrém

Körteecet

Tésztában sült körte

Karamellás tejbegrízes pohárkrém

Eperbőr

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".