• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Őszibarack-kardamom kompót

Hozzávalók

Adagok / töltési mennyiség: kb. 2250 ml (3 üveg, egyenként 750 ml)
Elkészítési idő: 50 perc

  • 2 kg őszibarack
  • 850 ml víz
  • 125 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 2 bio citrom
  • 4 zöld kardamom kapszula
  • 2 szegfűszeg

Elkészítés

A vizet és a cukrot egy edénybe tesszük.

A citromokat forró folyó víz alatt megmossuk, és szárazra töröljük. Ezután a lehető legvékonyabban meghámozzuk, és a fűszerekkel együtt egy textil teafilterbe vagy teatojásba tesszük, és az edénybe lógatjuk. Beleöntjük a citromlevet.

A keveréket folyamatosan keverve felforraljuk, és egy percig főzzük.

A tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni. Végül kivesszük a fűszereket.

Az őszibarackokat egyenként kb. 30 másodpercre forró vízbe tesszük, lyukacsos kanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, majd gyümölcskéssel lehúzzuk a héját.

A sütőt előmelegítjük 90°C-ra, felső/alsó sütéssel.

Az őszibarackokat félbevágjuk, kimagozzuk és karikákra vágjuk. Azonnal az előkészített üvegekbe rétegezzük a barackszeleteket.

Ráöntjük a főzetet, úgy, hogy kb. 2,5 cm-rel az üveg pereme alá érjen. Az alaplének be kell borítania az őszibarackszeleteket. Szorosan lezárjuk az üvegeket.

Az üvegeket egy 2 cm magasságig vízzel megtöltött edénybe helyezzük, és kb. 40 percig pasztőrözzük.

Az üvegek nem érhetnek egymáshoz. Pasztőrözzük körülbelül 40 percig.

Egy konyharuhával óvatosan kivesszük a sütőből, nedves ruhára tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kardamom kapszulát lapos késsel megnyomva felnyitjuk, a magokat eltávolítjuk és mozsárban megőröljük, hogy az édes és fűszeres ízű illóolaj kibontakozhasson.

A barackkompót különösen jól illik a császármorzsához és a daramorzsához.

A kompótot ételpárolóban is pasztőrözhetjük, 100oC-on 40 percig.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Olajban sült perec

Kurkumával, gyömbérrel

Fügemustár

Epres jégkrém­szendvics

Kókuszos mangós rolád

Tejfölös panna cotta eperrel

Húsvéti cake-popok

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".