• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Erzsébet cider

Hozzávalók

  • 110 g puha vaj
  • 50 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 teáskanál örőlt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 0,3 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 1.8 l almalé
  • 8 evőkanál barnarum

A pohárba

  • fahéjrúd

Elkészítés

A puha vajat összekeverjük a sóval, barnacukorral és a fűszerekkel. Folpackba csavarjuk és a hűtőbe tesszük az így készült „fűszervajat”, hogy megkeményedjen. Az almalevet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A megkeményedett vajat a hűtőből kivéve felvágjuk 8 egyenlő részre. A 8 pohárba töltött forró almalevekbe teszünk 1–1 vajdarabot és egy evőkanál rumot. Elkeverjük és forrón fogyasztjuk az elkészült italt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gyerekpuncs

Fahéjas narancs tea

Egzotikus zöldtea koktél

alkoholmentes

Fahéjas diólikőr

Áfonyás-gránátalmás puncs

Erzsébet cider

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".