• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fahéjas-marcipános szilvás csavart kalács

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztó
  • 2,5 dl langyos tejszín (vagy tej)
  • 12 dkg Koronás Aranybarna Cukor
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás

Töltelék

  • 15 dkg marcipán
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 2 teáskanál fahéj

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, a tojást, valamint a tejet és dagasztókaros robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 30x50 cm-es téglalappá. Megkenjük a lekvárral, ráreszeljük a marcipánt, meghintjük a fahéjjal és mint a rétest, hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Hosszában félbevágjuk, majd összecsavarjuk a két részt. Sütőpapírral kibélelünk egy kenyérformát, ebben sütjük meg a kalácsot. 180 fokon kb. 40 perc.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szilvás lepény

Palacsintacsíkok birs-mazsola kompóttal

Banánkenyér fügével

Lekváros linzer kockák

Kakaós kekszek

nyomdázott fondanttal

Mogyorós-zabpelyhes bonbon

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".