• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Hópehelykeksz cukormázzal

Hozzávalók

  • 400 g liszt
  • 200 g őrölt mandula
  • 300 g vaj
  • 150 g Koronás Porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • egy lime reszelt héja
  • 1 ek tej 
  • 1 ek citromlé
  • 200 g Koronás Extra Finom Porcukor

Elkészítés

A lisztet, a mandulát, a feldarabolt vajat, a porcukrot, a sót, a lime héját és a tejet gyúrjuk sima tésztává. Ezután csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe 3 órára.

Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 4 mm vastagra, és szúrjunk ki belőle csillagokat. Helyezzük őket sütőpapírra, és 180 ° C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig, majd hagyjuk kihűlni. A mázhoz keverjük simára a citromlevet és a porcukrot. Mártsuk a mázba, vagy kenjük meg a csillagok tetejét egy ecsettel, és hagyjuk megszáradni.

Csillagformájú kiszúró helyett használhatunk bármilyen formát, és a mázzal díszíthetjük kedvünkre a kekszeket akár a gyerekekkel is.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mandulás tallér csokival

Csokoládés-banános kalács

Meggyes rácsos

Mogyorós-fügés rétes

Baracklekváros golyók cukormázzal

Málnás zabszelet

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".