• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fánkmuffin baracklekvárral töltve

Hozzávalók

  • 60 g vaj
  • 45 g étolaj
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 50 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 2 db nagy tojás
  • másfél teáskanál sütőpor
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • negyed teáskanál őrölt szerecsendió
  • háromnegyed teáskanál só
  • másfél teáskanál vanília esszencia
  • 370 g liszt
  • 250 ml tej
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • zúzott Koronás Kristálycukor
  • baracklekvár

Elkészítés

A puha vajat, étolajat és a kétféle cukrot robotgéppel habosítsuk ki. Mikor szép habos, további folyamatos habosítás mellett hozzáadhatjuk a két tojást, majd a sütőport, szódabikarbónát, szerecsendiót és a vaníliát is. Ezután mérjük bele a lisztet és a tejet, majd habosítsuk készre, míg teljesen sima, folyós tésztát nem kapunk.Töltsük háromnegyedig a formákat és 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre őket légkeverés nélkül. 15 percet hagyjuk hűlni őket, majd tetejük közepébe vájjunk kiskanállal vagy késsel egy mély lyukat a lekvárnak. Mielőtt beletöltjük a lekvárt, a tetejüket ecseteljük át olvasztott vajjal. Szórjuk meg vastagon a cukorral, amit úgy készítünk, hogy kristálycukrot kávédarálóval kicsit megőrlőünk. Így a kristálycukornál finomabb szemcséjű lesz, de még nem porcukor, hanem szemcsés cukor marad. Végül töltsük a mélyedésekbe a lekvárt.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sütőtökös muffin pókhálóval

Szilvás-csokis-kávés muffin

Fánkmuffin baracklekvárral töltve

Áfonyás-kukoricás muffin áfonyás mascarpone krémmel

Csokis-aszalt szilvás muffin

Mákos muffin citrommázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".