• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fordított karamellás körtetorta

Hozzávalók

26 cm átmérőjű kerek tortaforma

A tortalaphoz:

  • 2 tojás (M)
  • 120 g Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 150 g natúr joghurt
  • 150 g finomliszt
  • 100 g olvasztott vaj
  • 6 g sütőpor
  • 2 g só

A karamellhez:

  • 50 g vaj
  • 120 g Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 50 g habtejszín
  • 2 g só
  • 1 g fahéj
  • 2 g gyömbér
  • 1/2 vaníliarúd
  • csipetnyi chili

A díszítéshez:

  • 600 g magozott körte

Elkészítés

A tojásokat a cukorral habosra verjük, belekeverjük a joghurtot, az olvasztott vajat és a sót, majd óvatosan hozzáadjuk a liszt és a sütőpor keverékét.

A karamellhez egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon, állandóan kevergetve aranyszínű karamellé olvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a fahéjat, a gyömbért, a chilit, a vaníliakaparékot és a sót, összekeverjük, végül hozzáadjuk a forró habtejszínt. A karamellt egy előzőleg sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A felnegyedelt körtéket egymás mellé a karamellre helyezzük.

A tortakeveréket a körtés rétegre öntjük, majd a formát az előmelegített sütőbe tesszük, és 160-170 °C-on kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg a tűpróbánál a tű teljesen száraz nem lesz. A még forró süteményt óvatosan kivesszük a formából, megfordítva, úgy, hogy a karamellizált körte a tetejére kerüljön. Frissen és langyosan a legfinomabb.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Citromos-mentás tarte

Gyümölcsös morzsasüti

Mogyorós-zabpelyhes bonbon

Citromos puszedli

Cukkinis-citromos sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".