• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Forralt boros sütemény

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához (kb. 35-40 darabhoz)

  • 380 g liszt
  • 250 g hideg vaj (darabokra vágva)
  • 125 g Koronás Porcukor
  • 1 tojássárgája (M-es méret)
  • 1 kezeletlen narancs héja
  • 1 csipet fahéj

 a forralt boros zseléhez

  • 250 ml vörösbor
  • 80 ml frissen facsart narancslé és a kezeletlen narancs héja (kb. 1-2 narancs)
  • 190 g Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 20 ml rum
  • 1 rúd fahéj vagy ½ teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 vaníliarúd vagy 1 csomag vaníliás cukor

Megjegyzés: Az egyes fűszerek helyett használhatunk 1-2 evőkanál kész forralt bor-fűszerkeveréket is.

Elkészítés

A tészta valamennyi hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és egy konyhai robotgép tésztakampójával vagy kézi mixerrel sima tésztává gyúrjuk.

A tésztát lisztezett munkafelületre tesszük, a kezünkkel golyót formálunk belőle, letakarjuk, és a hűtőszekrényben kb. 45 percig pihentetjük.

A forralt boros zselé hozzávalóit egy kis lábosba tesszük, és összekeverjük a befőzőcukorral.

A keveréket felforraljuk, és időnként megkeverve 4 percig főzzük.

A még forró és folyékony forralt boros zselét egy szitán átpasszírozzuk, és egy tálba öntjük. Hagyjuk, hogy a zselé szobahőmérsékletűre hűljön és megdermedjen.

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk 1-2 tepsit sütőpapírral.

A tésztát 10 g-os adagokra osztjuk, és lisztezett kézzel golyókat formálunk belőle.

A golyókat egymástól kissé távolabb az előkészített tepsire helyezzük, és egy fakanál nyelével kis mélyedéseket nyomunk a golyók közepébe.

A tésztagolyókat az előmelegített sütőben kb. 15-18 percig sütjük, amíg nem lesznek túl sötétek, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Simára keverjük a forralt boros zselét egy csipetnyi rummal, és egy habzsákba vagy fagyasztózacskóba töltjük.

Levágjuk a zacskó hegyét, és a forralt boros zselét a sütik mélyedéseibe töltjük.

Megvárjuk míg a zselé jól megszilárdul, és fogyasztásig egy kekszes dobozban tároljuk őket. Ott legalább 3-4 hétig frissek maradnak.

 

 

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szerencsesütik

Narancsos keksz

Csokicseppekkel

Kókuszos-mandulás golyók

Csokis mandulás keksz

Vaníliás-rumos korongok

Amerikai fekete-fehér sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".