• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Florentin keksz

Hozzávalók

kb. 70 darabhoz

A tésztához:

  • 250 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 180 g hideg vaj vagy margarin
  • 90 g Koronás Porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 100 g kandírozott gyümölcs
  • 125 ml habtejszín
  • 50 g méz
  • 50 g vaj
  • 150 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 150 g szeletelt mandula

A csokoládébevonathoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 4 ek tej
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 100 g vaj

Elkészítés

A lisztet és a sütőport átszitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal és gyorsan összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Fóliába csomagoljuk, és körülbelül 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben a kandírozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. A tejszínt, a mézet, a vajat és a barna cukrot jól összekeverjük, majd felforraljuk. Belekeverjük a mandulareszeléket és a gyümölcsöket. Hagyja lehűlni a keveréket.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A sütőpapírt a tepsi méretére vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, és a tepsire tesszük. A mandulás keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán, és előmelegített sütőben a középső rácson kb 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és egyforma méretű kockákra vágjuk.

A mázhoz a csokit durvára vágjuk és a tejjel, a porcukorral és a vajjal felforraljuk, simára keverjük. A Florentine mindkét végét a csokimázba mártjuk, sütőpapírra tesszük, és hagyjuk megszáradni.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Cukkinis-almás sütemény

Narancsos kuglóf

Gesztenyés csokoládéfelfújt

Békaszáj süti

Kaiser smarni

Répás-mogyorós virágok

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".