• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Forralt boros sütemény

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához (kb. 35-40 darabhoz)

  • 380 g liszt
  • 250 g hideg vaj (darabokra vágva)
  • 125 g Koronás Porcukor
  • 1 tojássárgája (M-es méret)
  • 1 kezeletlen narancs héja
  • 1 csipet fahéj

 a forralt boros zseléhez

  • 250 ml vörösbor
  • 80 ml frissen facsart narancslé és a kezeletlen narancs héja (kb. 1-2 narancs)
  • 190 g Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 20 ml rum
  • 1 rúd fahéj vagy ½ teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 vaníliarúd vagy 1 csomag vaníliás cukor

Megjegyzés: Az egyes fűszerek helyett használhatunk 1-2 evőkanál kész forralt bor-fűszerkeveréket is.

Elkészítés

A tészta valamennyi hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és egy konyhai robotgép tésztakampójával vagy kézi mixerrel sima tésztává gyúrjuk.

A tésztát lisztezett munkafelületre tesszük, a kezünkkel golyót formálunk belőle, letakarjuk, és a hűtőszekrényben kb. 45 percig pihentetjük.

A forralt boros zselé hozzávalóit egy kis lábosba tesszük, és összekeverjük a befőzőcukorral.

A keveréket felforraljuk, és időnként megkeverve 4 percig főzzük.

A még forró és folyékony forralt boros zselét egy szitán átpasszírozzuk, és egy tálba öntjük. Hagyjuk, hogy a zselé szobahőmérsékletűre hűljön és megdermedjen.

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk 1-2 tepsit sütőpapírral.

A tésztát 10 g-os adagokra osztjuk, és lisztezett kézzel golyókat formálunk belőle.

A golyókat egymástól kissé távolabb az előkészített tepsire helyezzük, és egy fakanál nyelével kis mélyedéseket nyomunk a golyók közepébe.

A tésztagolyókat az előmelegített sütőben kb. 15-18 percig sütjük, amíg nem lesznek túl sötétek, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Simára keverjük a forralt boros zselét egy csipetnyi rummal, és egy habzsákba vagy fagyasztózacskóba töltjük.

Levágjuk a zacskó hegyét, és a forralt boros zselét a sütik mélyedéseibe töltjük.

Megvárjuk míg a zselé jól megszilárdul, és fogyasztásig egy kekszes dobozban tároljuk őket. Ott legalább 3-4 hétig frissek maradnak.

 

 

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos keksz csokival

Szezámos-kakaós keksz

Mandulás keksz aszalt meggyel

Mogyorókrémes habcsók

Mesekeksz

Spekuláciusz

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Mandulás áfonyás torta fehércsokis krémmel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".