• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mesekeksz

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 250 g Barna Nád Kristálycukor
  • 200 g hideg vaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ¾ csomag sütőpor
  • 6 tk fahéj
  • 2 tk őrölt kardamon
  • ½ tk őrölt szegfúszeg
  • 1  kg őrölt gyömbér
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • (vagy 7-8 tk mézeskalács fűszerkeverék)

Elkészítés

A lisztet, a barna nád kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a fűszereket egy tálban összekeverjük. A vajat apró darabokra vágjuk, és elmorzsoljuk benne. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, és a többi hozzávalóval gyorsan, sima tésztává gyúrjuk.

A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük, de legjobb egy éjszakát pihentetni, hogy a fűszerek összeérjenek.

A tésztát lisztezett munkalapon kb 4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a formákat. Ha karácsonyfadíszként szeretnénk használni a kekszeket, akkor szúrjunk lyukakat a formák tetejére.

Előmelegített sütőben kb 10-13 percig süssük a kekszeket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gluténmentes (GM) amerikai palacsinta mentás eperszósszal

Almás kuglóf

Bosziujjak

Cukkinis-citromos sütemény

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Baracklekváros golyók cukormázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".