• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Gesztenyés morzsasüti marcipánnal

Hozzávalók

Egy 23 cm átmérőjű sütőtálhoz, kb. 4 adaghoz

  • 2-3 alma
  • 40 g marcipán massza
  • 50 g főtt gesztenye (késztermék)
  • 1 üveg szilvadzsem (350 g)

A morzsához:

  • 160 g liszt
  • 100 g Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 20 g mandulapehely
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 100 g hideg vaj, darabokra vágva

A tálaláshoz:

  • Koronás Porcukor Malom
  • vanília- vagy fahéj fagylalt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, légkeveréssel.
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és finomra szeleteljük. A marcipánt finomra reszeljük. Összemorzsoljuk a gesztenyét. Az egészet összekeverjük a párolt szilvával, és a sütőtálba öntjük.

A morzsához összekeverjük a lisztet a cukorral, a mandulapehellyel, a fűszerekkel és a vajjal, majd ujjainkkal összegyúrjuk.

3. Egyenletesen eloszlatjuk az almás keveréken, a sütő középső rácsára tesszük, és kb. 25 percig sütjük. A morzsát megszórjuk cukorral, és még melegen tálaljuk.

Megjegyzés:

Annak érdekében, hogy a morzsa ne legyen túl puha, a legjobb, ha először egy mixer tésztakampójával vagy konyhai robotgéppel, majd utána a kezével gyúrja, amíg a morzsa a kívánt méretet el nem éri.

Tipp: Tálalja vanília- vagy fahéj fagylalttal!

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonyás piskótatekercs

Csokis-mandulás gyümölcskenyér

Csokoládés tölcsér karamellás-mogyorós popcornnal megkoronázva

Kókuszos-málnás pite

Tojásmentes rebarbara-eper felfújt

Duplabogyós-tejpite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".