• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokis-mandulás gyümölcskenyér

Hozzávalók

  • 6 tojásfehérje (20–22 dkg) 
  • csipet só
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 5 dkg stiftelt mandula (mandulahasábok, de lehet durvára vágott mandula is)
  • 10 dkg kandírozott gyümölcskeverék
  • 10 dkg étcsokoládé aprítva
  • 8 dkg liszt
  • 4 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

A fehérjéket a csipet sóval elkezdjük felverni, mikor már félig kész, részletekben hozzáadjuk a porcukrot is és kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet, gyümölcsöket, mandulát, darabokra vágott csokoládét, végül az olvasztott vajat is. Kivajazott, lisztezett kenyérformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 25–30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Tálaláskor porcukorral szórjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Diós-narancsos bejgli

Diórolád

Forralt boros sütemény

Lekváros linzer kockák

Epres csokis minipite

Flódni

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".