
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A szedersziruphoz:
A Gin Tonichoz (4 pohár)
A szörphöz a szedret mossuk meg és jól csepegtessük le. Tegyük a bogyókat és a vizet egy edénybe, és pároljuk 8-10 percig. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük össze a szirupcukorral, adjuk hozzá a kakukkfű ágait (ízlés szerint), és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Távolítsuk el a kakukkfű ágait, és a szederkeveréket finom szitán nyomjuk át, majd szűrjük le a levét. Forraljuk 3 percig, majd forrón töltsük steril üvegekbe.
Gin Tonic: Tegyünk néhány jégkockát a lehűtött pohárba. A jégre öntsünk 3 cl szederszörpöt és 4 cl gint. Öntsük fel tonikkal, friss szederrel és kakukkfűvel díszítsük.
Recept nyomtatás vagy megosztás