• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Gomb-keksz

Hozzávalók

Hozzávalók a kakaós-diós tésztához:

  • 125 g hideg vaj
  • 125 g Koronás Porcukor
  • 1 tojás
  • 200 g liszt
  • 60 g darált dió
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 15 g kakaó

Hozzávalók a vaníliás kekszhez:

  • 300 g liszt
  • 200 g hideg vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

Hozzávalók a vegán tésztához:

  • 300 g teljes kiörlésű tönkölyliszt
  • 150 g búzaliszt
  • 70 g darált dió
  • 75 g Koronás Porcukor
  • 225 g vegán margarin
  • 1 csipet fahéj
  • 1/2 tk sütőpor
  • 50 ml növényi tej (pl. kókusz, rizs, mandula, zab)

Elkészítés

Tegyük a lisztet, a porcukrot (kakaót és darált diót) egy tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a tojást, sót (és fahéjat), és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává a hozzávalókat. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.  Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra. Szúrjuk ki a kekszeket egy kb. 3 cm átmérőjű szaggatóval, és a formákra nyomjunk egy kört egy kb. 2 cm-es kupakkal, majd tegyünk rá  kb. 1 mm mélységű lyukakat hurkapálcával  a gomb mintájaként (lásd a második fotót). A kekszeket kb. 8-10 percig süssük (vigyázzunk, hogy ne süljenek túl).

Vegán tészta

A vegán margarint vágjuk darabokra. Az összes hozzávalót keverjük össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe 1 órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastagságúra. Szúrjuk ki a kekszeket egy kb. 3 cm átmérőjű szaggatóval, és a formákra nyomjunk egy kört egy kb. 2 cm-es kupakkal, majd tegyünk rá  kb. 1 mm mélységű lyukakat hurkapálcával  a gomb mintájaként (lásd a második fotót). A kekszeket süssük kb. 13 percig.

Videó

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Túrós-grízes palacsinta

Mogyorós-zabpelyhes bonbon

Mini húsvéti koszorúk mogyoró­krémmel

Téli mázas-diós kockák

Diós márvány

Csokoládés-diós kalács

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".