• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Gesztenyés szelet

Hozzávalók

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 4 ek Koronás Kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 40 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg tejszín
  • szilvalekvár
  • 15 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját is. A lisztet rászórjuk és habverővel belekeverjük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk a piskótatésztát, majd 15 perc alatt 180 fokos sütőben kisütjük. Ha kihűlt, elfelezzük a tésztát. Keretet építünk köré, megkenjük az alját lekvárral. A gesztenyepürét a mascarponéval összehabosítjuk, a tejszínnel lazítjuk a krémet. A lekváros részre kenjük, a maradék piskótával befedjük. A csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és a piskótát beborítjuk vele. Kihűtjük, majd kockára vágva kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Almakompót fahéjas krémmel

Toffee karamell-almás süti

Szilvás-barackos galette

Szőlős, boros sült palacsinta

Epres reszelt túrós

Tojáslikőrős mákos kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".